BYOD-When Employees Bring The Computer Or Their Personal Phone To Work (Hebrew)

יותר ויותר עובדים רוצים להשתמש בלפטופ או בסמארטפון הפרטי גם במסגרת העבודה. כיצד מתמודדים עם סוגיות של פרטיות, קניין רוחני ואבטחת מידע כשהמחשבים והטלפונים אינם בבעלות המעסיק

עובדים צעירים שרגילים לעבור מקומות עבודה בתכיפות גבוהה, או כאלה שעובדים בכמה מקומות במקביל, כבר לא צריכים שמקום העבודה ייתן להם טלפון או מחשב. רבים אף לא מעוניינים בכך, כי הם מעדיפים להשתמש בסלולרי שכבר יש להם ובמחשב שהם רגילים אליו.

קראו עוד בכלכליסט:

מפרטיות עובדים ועד קידום מהפיכת MeToo# - פסיקות העשור בעולם העבודה נוהל חדש קובע: מבקר המדינה לא יוכל לקבל מידע ממכשירי טלפון ניידים של עובדים וגופים מבוקרים "הפיגור של ישראל בחוקי הפרטיות יוביל לקטסטרופה" ם לכאורה חוסכים למעסיק עלויות, אבל בעצם מעוררים הרבה מאוד שאלות משפטיות.

קוראים לתופעה הזו BYOD, שמשמעה Bring Your Own Device- הבא את ההתקן שלך לעבודה. הכוונה לעובדים אשר במסגרת עבודתם משתמשים בהתקנים הפרטיים שלהם, "השירה להט צילום: יורם רשף

מבחינה משפטית, למעסיקים האפשרות לחייב את עובדיהם להשתמש בהתקנים של המעסיק בלבד. יש בכך היגיון, ובעבר זו הייתה ברירת המחדל- המעסיק הוא זה שמספק לעובדיו את הכלים לביצוע עבודתם. אבל ברמה הפרקטית, בפרט בתחומים עתירי טכנולוגיה, למעסיקים יותר קשה להתמודד עם בקשות של עובדים להביא איתם את הציוד שלהם מהבית ולהשתמש בו.

לפי הסטטיסטיקה בארה"ב, נכון לשנת 2019, 67% מהעובדים משתמשים בהתקן פרטי כלשהו במסגרת עבודתם. 61% מה'מיליניאלס' חושבים שההתקנים שהם משתמשים בהם בחייהם הפרטיים יותר מתקדמים ואפקטיביים מאלה שהם משתמשים בהם במסגרת עבודתם.

צריך לזכור שבארה"ב ההבחנה בין שימוש פרטי ושימוש לצרכי עבודה נתפסת כמהותית. נזכיר את מקרה הילארי קלינטון שהוקעה על כך ששלחה מיילים בנושא עבודה מחשבון המייל הפרטי שלה, ואת ג'ארד קושניר, חתנו של הנשיא טראמפ, ששלח מיילים בנושאי עבודה מחשבון המייל הפרטי שלו. שניהם זכו לביקורת שלילית רבה.

סוגיה של שימוש של עובדים במכשירים הפרטיים שלהם במסגרת העבודה מעוררת הרבה סוגיות משפטיות וניהוליות. למשל, היום גם ככה קשה למעסיק לפקח על השימוש של עובדיו בהתקנים השונים ובמערכות השונות. הפיקוח על מכשירים פרטיים של העובדים הוא כמעט בלתי אפשרי.

חוקי הגנת הפרטיות, והסכמים של מעסיקים עם צדדים שלישיים, והרצון להגן על המידע הקניני של המעסיק, מחייבים הקפדה על נוהלי אבטחת מידע. אלה יכולים להיות נוהלים של אבטחה פיסית, למשל מקומות עבודה שאוסרים לקחת את המחשב הביתה, או אוסרים להשאיר אותו ברכב. ועובר לאבטחה וירטואלית של סיסמאות, תוכנות אבטחה fire wall, ועוד. ברור שעל מחשבים וטלפונים אישיים, המעסיק לא יכול להחיל את המגבלות שהוא מטיל על ציוד שלו.

חוקי הגנת הפרטיות מחייבים מעסיקים לשמור מידע מסוים שנוגע לעובדים במאגר מידע מאובטח. אם למשל עובד שיש לו גישה למידע על שכר או כספים אחרים, שומר מידע כזה בהתקן...

To continue reading

Request your trial

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT